Златан Ибрахимович се отказа от шведската фланелка, след като „тре крунур” отпадна на EURO 2016, но продължава да събира вниманието, когато Швеция играе. Много медии запитаха Яне Андерсон защо не е викнал Ибра на Мондиал 2018. Специалистът запази хладнокръвие при медийните въпроси, а селекцията е на четвъртфинал на Световното първенство в Русия.

Шампионатът е първи от 2004 година насам, в който иконата на шведския футбол не е част от отбора. Е, липсата му явно не се отразява много на скандинавците.

„Няма Златан, няма проблем”, е основният тон на шведските фенове в Туитър и по стадионите в Русия, след като Швеция надви Швейцария с 1:0.

„Златан, те го направихме го без теб”, пише фен след успеха над „кръстоносците”.

Трети пък споделя, че може би всички неуспехи, които са съпътствали финалистът от Мондиал 1958 са били заради Златан.

New York Times пък пише, че дори с липсата си, Златан Ибрахимович е направил Швеция по-силна на Мондиала.

Анализаторът на BBC Джърмейн Джинас каза, че ако бъде попитан защо шведите са толкова силни, то той ще отговори, че липсата на звезди е водещият фактор.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и ПСЖ не се очаква да присъства на четвъртфинала срещу Англия с Саранск. Златан е в подготовка за мача на своя ЛА Галакси срещу Колъмбъс Крю от МЛС. Срещата започва четири часа след края на четвъртфинала на „тре крунур”. Ибра бе на мача Германия – Мексико, след като имаше ангажименти към рекламодатели.