Франция ще трябва да се справя с високите очаквания в Русия през това лято, а всичко за „петлите” на Мондиала започва срещу Австралия в среща от група С на турнира. След загубения еврофинал преди две години Дидие Дешан ще бъде безкрайно мотивиран до изведе своите до славата и световната корона.

Споменавайки селекционера на французите трябва да кажем, че той има известни проблеми за решаване относно състава. Крайния бранител Джибрил Сидибе изпитва болки, които могат да му попречат да играе, а във френските медии се твърди, че мястото му ще бъде заето от младия Бенжамен Павар.

Друг казус, с който ще трябва да се справя Дешан е кой ще прави компания на Антоан Гризман и Килиан Мбапе в предни позиции. Добрата новина за селекционера на французите е, че в последните часове Гризман обяви своето бъдеще което очевидно е обвързано с Атлетико Мадрид и сега той ще може да се фокусира изцяло върху участието си на Световното.

Австралия от своя страна трябваше да мине през плейофи за да си осигури място в Русия. А героя по време на квалификациите бе добре познатия- Тим Кейхил. Вкаралия 5 гола на световни първенства Кейхил, може да влезе в историята, ако в Русия бъде точен поне веднъж.

Така той ще се нареди до легендите Пеле, Мирослав Клозе и Уве Зеелер които са вкарвали на 4 различни Световни първенства. Тази задача, обаче няма да бъде никак лесна имайки предвид, че Кейхил няма мач през в който да е участвал повече от 25 минути игрово време, а след края на турнира той ще сложи край на състезателната си кариера.

В страната твърдят, че холандския селекционер Берт Ван Марвайк може да се лиши от услугите на Миле Йединак за тази среща, а мястото му евентуално ще заеме Масимо Луонго.

Медиите от своя страна определят двубоя като битка между Давид и Голиат и се фокусират върху сумата на която са оценени двата състава. Според материал на Дейли Телеграф Сидни целия отбор на кенгурата струва около 90млн. австралийски долара, докато този на французите малко над 2 млн. австралийски долара.