Футболният специалист Арсен Венгер коментира изявите на родната му селекция Франция на Световното в Русия. Бившият мениджър на Арсенал защити Антоан Гризман от критиките по негов адрес и междувременно изтъкна представянето на Нголо Канте.

„Петлите“ са сочени за един от основните фаворити за световната титла. Те вече се класираха за осминафиналите, след като записаха две победи в груповата фаза – над Австралия и Перу. На 26 юни момчетата на Дидие Дешан ще изиграят последния си мач преди фазата на директните елиминации – срещу Дания.

„Нголо Канте има невероятна способност да отнема загубени топки и да коригира грешките на останалите. Той направи 180 перфектни минути срещу Австралия и Перу. Той е най-добрият играч на селекцията до момента“, каза Венгер в интервю за Jornal du Dimanche.

Запитан за една от звездите на тима Антоан Гризман, който получава немалко критики от началото на Световното, Венгер обясни: „Гризман не е играч, който винаги блести. Той не е като Зизу (Зинедни Зидан), който правеше невероятни неща. Нито е Мбапе, който минава 50 метра с топка, залепнала на крака му. Гризман е добър, но трябва да гледаме внимателно какво прави той. Той е кралят на терена и винаги е в помощ на отбора“.

„Гризман има страхотни физически показатели и е много балансиран“, добави още Венгер.   


Още новини: 

Дешан: Целта е изпълнена, но имахме проблеми

Франция ще играе за първото място, въпреки Аржентина