Селекционерът на Франция Дидие Дешан е много вероятно да остави голямата звезда на отбора Антоан Гризман на резервната скамейка в последния мач от груповата фаза на Световното първенство в Русия срещу Дания.

Френските медии обвиняват Гризман за слабото му представяне, което е най-лошото в групова фаза за националния отбор. „Малкият принц“ отсъства от мачовете на отбора. Той има изключително минимален принос за тима в първите два мача от групата. Гризман спечели само дузпа в двубоя срещу Австралия, която реализира. След това обаче бе сменен. Звездата на отбора бе заменен и в мача срещу Перу. И в двамата мача той се луташе по терена.

Има информации, че Гризман има болки в ахилесовото сухожилие, но френската преса твърди, че футболистът показва признаци на умора. Той е обвиняван, че е бледа сянка на себе си в сравнение с представянето за Атлетико Мадрид.

Дешан се очаква да направи ротации в своя състав за мача срещу Дания и да даде възможност за изява на Тома Лемар, Набил Фекир, Усман Дембеле и Флоран Товен, които могат да се появяват в стартовата единадесеторка. Треньорът ще има последната дума.