Световният шампион с Аржентина от 1986 година Хорхе Валдано смята, че ако гаучосите са поставяни сред фаворитите на Мондиал 2018, това се дължи само и единствено заради Меси. Той обаче счита, че не следва изискванията към един играч да бъдат, като към един цял отбор.

„Ние не може да изискваме един играч да играе като цял отбор. Това е една неспаведливост на нашето време, в което ние продължаваме да идентифицираме провала или успеха само с една личност“, коментира Валдано в интерюв за вестник „L'Équipe“.

Валдано смята, че треньорът Хорхе Сампаоли има смела концепция за играта, но срещу Испания той се е сблъскал с реалността.

„Технически погледнато отборът има много добри страни, които могат да го изведат до световната титла“, добави легендарният аржентинец.

„Меси има страхотни качества и предлага невероятна индивидуалност, но това не е гаранция за успех“, продължи той.

Той е категоричен, че всички отбори трябва да играят съблазнително, за да привличат повече фенове.

„Когато гледам Реал Мадрид – Барселона зная, че ще се забавлявам. За това обичам да гледма и отборите водени от Хосеп Гуардиола. Вече не е достатъчно само да се печелят трофеи. За мен футболът, който достига до съвършенство е този, който се стреми към величие“, каза още Хорхе Валдано.