Националният отбор на Аржентина по футбол понесе жестоки критики в родината си след тежкото поражение от Испания с 1:6, макар и в приятелски мач. „Гаучосите“ не крият, че имат амбиции за световната титла на Мондиала в Русия, а добрата им игра дори без лидера Лионел Меси, срещу Италия (2:0), подхрани надеждите в още по-голяма степен.

Шест испански шамара и Аржентина заплака горко

Няколко дни по-късно, отново без големия си лидер, „албиселесте“ преживя унизителен миг на „Уанда Метрополитано“ в Мадрид, след като отнесе шест звучни шамара от „Ла Фурия Роха“.

„Подигравката на десетилетието“, написа TyC Sports, а La Nacion добави в същия тон „Удар с юмрук в лицето“. „Катастрофа в Мадрид“ бяха думите, с които Clarin се опита да опише онова, което се случи в испанската столица. Ole също е лаконичен: „Исторически удар“.

Отзвукът в международния печат е не по-малко натуралистичен. Така например Globoesporte написа: „Испания унижи Аржентина“, докато Gazzetta отчита и страхотния принос на Иско, който направи хеттрик – „Циклонът Иско, Аржентина е унижена“.

Между "осанна" и "разпни го" - Жерар Пике

Шампионатът на планетата започна на 14 юни и ще продължи до 15 юли.