Испания удари шест шамара на Аржентина и с 6:1 и накара  южноамериканската нация да заплаче горко като  в популярната песен.

„Гаучосите” бяха лишени от суперзвездата си Лео Меси, който така и не успя да се възстанови, но това няма как да ги оправдае за погрома, който претърпяха от вдъхновената Ла Фурия Роха на „Уанда Метрополитано” в Мадрид.

Без Меси Аржентина изглеждаше като сираче, а асът на Барселона гледаше невярващ, без да може да помогне, от трибуните на стадиона. 

Головата серия започна местният любицец  Диего Коста, който в 12-ата минута се пребори за топката и я промуши зад контузилия се малко след това вратар Серхио Ромеро за 1:0.

Вторият гол инкасира вече Уили Кабайеро, а негов автор в 27-ата минута стана Иско след чудесен пас на съотборника си в Реал Марко Асенсио – 2:0.

В 39-ата минута Отаменди с глава след корнер върна надеждите, че ще има равностоен мач и направи резултата 2:1.

В 52-ата минута Яго Аспас се откъсна, сетне се спря в пеналта и намери на чиста позиция Иско, който вкара втория си гол за 3:1.

Иско бе в основата и на четвъртия гол за испанците, който реализира Тиаго в 55-ата минута, като преди това топката мина и през Аспас.

Вдъхновеният играч на Селта сам се разписа във вратата на съперника за 5:1 в 73-ата минута, а в 74-ата Аспас направи нова асистенция към Иско, за да оформи той хеттрика си – 6:1.

Накрая двата отбора имаха време и да се сбият на терена, като в основата на масовия скандал бяха Маркос Рохо от Аржентина и Серхио Рамос от Испания.

Трябва да се отбележат страхотните овации, с които зрителите на стадиона на Атлетико изпратиха защитника на Барселона Жерар Пике при смяната му, след като в последно време той само е освиркван и хулен по испанските стадиони заради про-каталунската си позиция.