Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Джампиеро Вентура призна, че загубата с 0:1 от Швеция не е бил резултатът, на който се е надявал в първия плейофен мач за Мондиал 2018. В същото време треньорът отправи забележка към съдийството на Джунейт Чакър, който, по неговите думи, бил твърде мек спрямо шведските играчи.

Неугледни "адзури" паднаха в шведската клопка

Якоб Йохансон отбеляза единствения гол в срещата след рикошет, заблудил в пълна степен легендарния вратар Джанлуиджи Буфон. Така „скуадра адзура” ще трябва да хвърли всичко в реванша, който ще се играе на 13 ноември (понеделник) насред „Сан Сиро”.

„Предвид това, което се случи на терена, това бе една незаслужена загуба. Джиджи Буфон не трябваше да прави и едно спасяване, а ние имахме шансове, ударихме и гредата”, заяви Вентура.

Верен до живот... или просто Джиджи Буфон

„Надявам се в Милано на нас да ни бъде позволено това, което реферът разреши на тях. В такъв важен мач и при такъв голям залог, нямаш право да подхождаш по такъв начин. Равенството бе най-малкото, което целяхме. И пак повтарям – на подобно ниво реферът трябваше да бъде много по-внимателен.”

„Сега просто трябва да постигнем резултат. Знаехме, че всичко ще се реши след 180 минути футбол. След 90 изиграни не считам това за справедливия резултат, но можем да преобърнем нещата”, допълни Вентура.