Селекционерът на Исландия Хеимир Халгримсон показа самочувствие въпреки загубата от Нигерия с 0:2 в мач от група D на Мондиал 2018. Въпреки поражението обаче, Исландия остава в борбата за място на осминафиналите.

В последния мач от групата „викингите“ срещат вече класиралия се напред отбор на Хърватия, който има шест точки в актива си след два двубоя.

„Странно е, че все още сме в борбата за класиране напред. Никога не сме си мислили, че няма да допуснем загуба на това Световно първенство. Загубите винаги се преглъщат трудно. Ние обаче трябва просто да победим Хърватия, което със сигурност е по-лесно да го кажем, отколкото да го изпълним“, коментира той.

„Играхме с Хърватия четири пъти в последните четири години. Често споменаваме, че ние сме като женена двойка, която опитва да се разведе, но винаги се срещат отново.“

„Те направиха два наистина добри двубоя досега. Последният от тях бе искрящ пример колко добър отбор е Хърватия. Това обаче ни дава увереност, защото ние бяхме пред тях в нашата квалификационна група и ги бихме веднъж в Исландия“, каза още Халгримсон.

Още по темата:

Нигерия секна исландския ентусиазъм