Селекционерът на Бразилия Тите подходи с чест и не пожела да хвърли вината на мексиканския рефер за изпуснатата победа срещу Швейцария. Мачът завърши 1:1, а изравнителното попадение за европейците дойде след ситуация, за която останаха сериозни съмнения, че има фаул. 

"Не искам да говоря за съдията, питайте ме за виско в спортно-технически план, но не и за арбитъра и отсъжданията му. Да се оправдавам с него би било малодушно. Не бива да натискаме съдиите, а трябва да играем балансирано и да печелим", заяви Тите, след което направи анализ на двубоя. 

"Първо, искам да обявя, че не съм доволен от резултата. До гола си играхме страхотно, след което се отпуснахме. Това не е стилът, който налагам. След изравнителното попадение отново вдигнахме оборотите, но тогава напрежението си каза думата."

"Направихме играта прекалено бърза, а когато бързаш, точността ти се губи. Видяхте, че отправихме над 20 удара, но много малко от тях бяха точни. Трябваше да накараме вратаря им да се потруди повечко. Сега трябва да се фокусираме върху баланса си, да го намерим. Не започнахме добре, но имаме възможност да се реваншираме", заяви Тите.