Няколко часа след класирането си на Световното първенство по футбол догодина, националният отбор на Швеция вече си е избрал база и тя е в черноморския град Сочи. Това съобщи журналистката Анна Райден на своя профил в туитър, цитирайки техническия директор на тима Ларс Рихтe.

Намекна ли Златан за завръщане в националния?

По думите на Райден, базата се намира съвсем близо до летището в Сочи, а хотелът е непосредствено до тренировъчната база. Така шведите няма да губят време в излишни пътувания.

Какво се случи в съблекалнята на Швеция?

Лавината на Швеция потроши студиото на терена

Швеция завърши на 2-о място в група А на зона Европа, където беше и България. Тази позиция ги прати на бараж срещу Италия, който те спечелиха след 1:0 и 0:0.

Само три свободни места има за Световните финали, като те ще се разпределят в последните баражи. Единият е в зона Европа довечера между Република Ирландия и Дания, а другите два са междуконтинентални: Нова Зеландия- Перу и Австралия- Хондурас.

От Европа вече са се класирали: Англия, Белгия, Германия, Исландия, Испания, Полша, Португалия, Русия (домакин), Сърбия, Франция, Хърватия, Швеция, Швейцария;

от Южна Америка: Аржентина, Бразилия, Колумбия, Уругвай;

от зона КОНКАКАФ: Коста Рика, Мексико, Панама;

от Азия: Иран, Република Корея, Саудитска Арабия, Япония;

от Африка: Египет, Нигерия, Мароко, Сенегал, Тунис.