Ръководството на Тотнъм не губи надежда, че може да привлече една от звездите на Мондиал 2018 – френския национал Бенжамен Павар. Предвид почти сигурната раздяла с опитния бранител Тоби Алдервейрелд „шпорите” ще имат нужда от свежи попълнения в защитната си линия.

22-годишният играч обори категорично всички критици, които се чудеха защо е бил повикан от наставника на „петлите” Дидие Дешан. Поливалентният защитник е използван повече като десен бек в турнира, макар сам да определя като любим поста на централен защитник. Именно заради тактическите предпочитания на Дешан Павар бе в състояние да се разпише по изумителен начин при победата с 4:3 над Аржентина в 1/8-финалите.

Преговорите ще започнат най-рано през следващата седмица, като все пак се изчаква и развръзката около Алдервейрелд. 29-годишният белгийски национал не можа да се разбере за нов договор с клуба и сега „шпорите” ще се опитат да приберат поне 60 милиона паунда за него. Говори се, че Манчестър Юнайтед е основният кандидат, но дори и те по-скоро биха търсели сделка на доста по-ниска цена.

Павар няма да бъде лесна мишена, защото наскоро подписа 5-годишен контракт с Щутгарт.

Още по темата:

По следите на: Новия Тюрам

Байерн с интерес към хитовия Павар