Героят, който спаси мечтите на цяла Германия за защита на световната титла, и още по-важно - спаси тима на Йоахим Льов от исторически срам, даде рецептата на спасението. Тони Кроос се разписа директно от фаул от неособено голям ъгъл в 95-та минута и донесе успеха с 2:1 над Швеция. 

Ако не бяха спечелили този мач, германците почти 100% отпадаха, което не им се беше случвало в първата фаза на турнира от 1938 г. Но с фамозното си изпълнение Кроос поне засега отложи тази развръзка и разкри какво си е казал с Марко Ройс, койтому помогна за брилянтния гол.

"С Марко си говорехме, че трябва да бия директно във вратата. Аз обаче му споделих, че ъгълът е прекалено малък. Затова той предложи да разиграем, за да отворя повече вратата, сторихме го и за щастие се получи", сподели Кроос пред "Зюддойче Цайтунг". 

Германия все още не може да е сигурен за класирането си, но поне държи съдбата си в свои ръце. Победа над аутсайдера Южна Корея в последния мач почти 100% сигурно означава класиране напред и първо място.