Световният шампион Германия се събуди по впечатляващ начин в група F на Мондиал 2018 и точн когато бе изправен пред кошмара на преждевременн отпадане. "Бундестимът" осъществи втория обрат по руските терени, побеждавайки Швеция с 2:1, при това с човек по-малко.

Наставникът на немците Йоаким Льов взе някои смели решения, като изваждането на Месут Йозил и Сами Кедира от титулярния състав. Специално при Йозил ударът беше много сериозен, защото за първи път след 26 поредни мача на голям турнир, когато играчът не е бил възпрепятстван по някакъв начин, той остана на пейката за "маншафта".

Германия се оказа изоставащ в резултата през първото полувреме, когато Ола Тойвонен елегантно прехвърли Мануел Нойер. Само три минути след началото на втората част Марко Ройс изравни с 34-ия изстрел за германците от началото на турнира.

Драмата остана за последните минути, като в 82-ата Жером Боатенг бе изгонен за втори жълт картон, а в 5-ата минута от продължението Тони Кроос заби победния гол. Той бе и най-късният, отбелязван от Германия на световни финали (извън елиминационните мачове с продължения след редовно време) - паднал в 94:42.