Легендата на Арсенал Тони Адамс проведе яростна атака срещу футболистите на Тотнъм, които ще бъдат част от националния отбор на Англия за Мондиал 2018. Според някогашния защитник играчите на „шпорите” страдат от липса на шампиоски манталитет, което ще подкопае всички надежди на „трите лъва” за успешно представяне.

Според Адамс, който бе капитан на Англия по време на Евро 1996, селекционерът Гарет Саутгейт тотално се заблудил при избора на 23-имата в състава си. На всичкото отгоре капитан на Англия по време на Световното първенство ще бъде звездата на Тотнъм Хари Кейн.

„Трябва да си в състояние да справяш с преследването на победи психически и емоционално, а ако те нямат представа как да печелят, значи няма да го сторят”, заяви Адамс пред „Сън”.

„Наистина се тревожа за тези играчи от Тотнъм. Не мисля, че те знаят как се побеждава.”

„Те са много добри футболисти, но в определени отрязъци от сезона и различните турнири, трябва да направиш още една стъпка нагоре. Точно от такива играчи имаш нужда.”

Англия стартира своята кампания на Мондиал 2018 срещу Тунис на 18 юни. После идват другите им два мача от група G – срещу Панама и Белгия.

Мондиал 1966 - Триумфът на Англия