Националният селекционер на Бразилия Тите направи притеснителен коментар за голямата звезда на „селесао“ Неймар ден преди първия мач на тима на Световното в Русия. Специалистът заяви, че нападателят на ПСЖ все още не е на сто процента готов за игра. Тите коментира и всички по-интересни теми около тима преди сблъсъка с Швейцария. Двубоят е на 17 юни от 21.00 часа.

„Неймар не е на сто процента готов. Има обаче страхотен дух. Впечатляващ е, но не е напълно готов. По-добре е от това, което си представяхме и е готов да направи чудесен Мондиал“, каза Тите.

Припомняме, че през февруари Неймар изкълчи глезен и счупи костица на стъпалото по време на шампионатния мач на Пари Сен Жермен срещу Олимпик Марсилия. Това извади най-скъпия футболист в историята от терените до май месец и сега все още не е в оптимална форма.

„Не се чувствам лидер на шампионата. Силата е във всички нас. Знам, че има много фенове, на които се харесваме и много, на които не допадаме. Истината е, че характеристиките на всички в националния са различни“, отбеляза още Тите.

„Ние сме силен и конкурентоспособен тим, имаме идея за играта. Ние сме сред кандидатите за спечелване на Световното“.

На въпрос дали е гледал един от най-интригуващите мачове на Мондиала между Испания и Португалия (3:3), Тите сподели: „Само головете видях. Нямах възможност да проследя срещата, защото пътувахме“.

Фенове надъхват Неймар преди старта на Бразилия на Световното