Полузащитникът на бразилския национален отбор по футбол – Паулиньо счита, че тимът е много по-подготвен за атака на световната купа сега, отколкото бе преди 4 години на домашния Мондиал.

На родна земя „селесао” стигна до полуфиналите, където претърпя историческо крушение с 1:7 срещу Германия. Впоследствие домакините загубиха и мача за 3-ото място срещу Холандия.

29-годишният Паулиньо и тогава беше част от състава, чийто селекционер бе Луиш Фелипе Сколари. В злополучния мач срещу Германия той се появи като смяна. Сега той е един от едва четиримата футболисти, които играха в онази нощ и днес отново са част от отбора, вече под ръководството на Тите.

„Сега увереността ни е по-голяма”, коментира Паулиньо. „Така както се развиват нещата за Бразилия в момента, е очевидно, че нашето самочувствие е по-добро.”

„Бразилия е по-добре подготвен в редица отношения. Това е част от футбола – за 4 години научаваш доста.”

„Това, което трябваше да направим през тези 4 години, бе да оставим миналото зад гърба си. Сега ни се открива друга възможност и желая да бъдем по-добри. Във футбола винаги е хубаво, защото постоянно изникват нови възможности”, допълни Паулиньо.

Бразилия стартира кампанията си в група Е на турнира с мач срещу Швейцария на 17 юни.

Още по темата:

Играч на "селесао" издаде състава за мача с Швейцария

С кой номер ще играе Неймар на Мондиал 2018?

Неймар: Ако бях играл срещу Германия, резултатът щеше да е различен