Поканата на ФИФА към малките тайландски футболистчета, които изкараха няколко седмици в наводнена пещера, няма да може да бъде използвана от тях. Причината е, че не са получили разрешение от медицинските лица за това. 

Момчетата бяха заклещени в този капан на 23 юни, а едва днес бяха извадени и последните от тях. Отборът беше от 12 деца и треньора им, а сега всички са настанени в болница без опасност за живота, но под интензивна медицинска грижа. 

Родителите и близките на футболистите нямат достъп до тях заради опасност от предаване на инфекции. Те ще изкарат още поне известно време под наблюдение и затова няма да могат да отидат на финала на Мондиала, който е на 15 юли в Москва. 

"От ФИФА искаме да изразим радостта си от положителната развръзка с тайландските футболисти и треньора им. Благодарим на всички, които участваха в спасителната операция и съжаляваме, че един от водолазите загуби живота си."

"Искахме тези смели момчета и треньорът им да присъстват на финала на Световното първенство изцяло на разноските на ФИФА, но бяхме информирани от Тайландската федерация, че това няма как да се случи заради медицинска забрана", се казва в съобщението на Световната футболна централа.