Всички 12 деца от футболния отбор и техния треньор са спасени от пещерата в Тайланд, където бяха затворени в капан в продължение на 18 дни. Това става ясно от пост на тайландските командоси във Фейсбук, където те написаха, че момчетата са спасени.

"Всички 12 "Диви глигани" и техния треньор бяха изкарани от пещерата" пише в поста. "Сега те са в безопасност" пише още в поста. Той завършва с простия военен поздрав "Hooyah".

4-мата водолази, които стояха с групата, предстои да излязат. 

В безпрецедентната спасителна акция се включиха стотици хора от цял свят, но големите герои са водолазите. Те успяха да изведат деца, които никога не се бяха гмуркали, през много тесни наводнени участъци и при ниски температури.

Един от водолазите, които първи достигнаха до блокираните деца, загуби живота си, след като кислородът му свърши преди да успее да излезе от пещерата.

Часове преди края на операциятаа по извеждането на учениците на място пристигна и милиардерът Илон Мъск. Той лично донесе миниподводница, изобретена от инженери от неговата фирма. 

Спасените през изминалите два дни деца не са се появявали пред камера и не се срещали с родителите си. Властите обаче уверяват, че са в добро здравословно състояние.

На момчетата са направени кръвни изследвания и рентгенови снимки. Те ще останат под наблюдение в болница поне седем дни.