Смело изказване направи селекционерът на Уругвай Оскар Табарес след победата над Португалия на 1/8-финалите на Световното първенство. Той обяви, че иска да види тима си на финала на шампионата. 

Южноамриканците преодоляха с много труд европейския си съперник, а в следващата фаза им предстои не по-леко препятствие. Там ще срещнат един от фаворитите за титлата Франция. 

"Беше тежко, португалците ни натикаха в нашата половина накрая, а ние направихме и една грешка, която им позволи да ни обстрелват опасно. Но имаме силен отбор, който не се притеснява от това и сега искаме да сме на финал."

"Знам, че ни предстои тежък път, но така е на Световно първенство. Франция е много бърз отбор, много опасен, но ние ще дадем всичко от себе си. Дошли сме тук да изиграем седем мача", заяви Табарес. 

При успеха над европейските шампиони "урусите" дадоха и свидна жертва. Авторът и на двата гола за успеха с 2:1 Единсон Кавани напусна с травма. Селекционерът все още не знае какво е естеството ѝ и е притеснен. 

"Единсон почувства болка и трябваше да го сменя. Не мога да ви кажа колко е сериозно състоянието му, защото мачът едва завърши. В момента сме притеснени, но още не съм говорил с докторите. Имаме твърде малко време за възстановяване", добави уругвайският селекционер.