Англия влиза в мача срещу Панама, осъзнавайки, че втора поредна победа на Мондиала ще ги класира за фазата на елиминациите на първенството. Гарет Саутгейт ще трябва да реши кого да пусне на мястото на Деле Али, който официално е обявен под въпрос за срещата.

Футболната асоциация на Англия твърди, че има специално изработена стратегия за поведението на отбора по време на големи първенства. И тя е действала на младежките турнири, които Англия спечели в последно време. В тази стратегия ротацията на играчи на една и съща позиция е основна част, така че остават въпросителните около Джордан Хендерсън и Ерик Дайър за позицията на опорния полузащитник, както и около Ашли Йънг и Дани Роуз в лявата зона. Дори и Хари Магуайър и Гари Кейхил може да сменят местата си в защитата.

През седмицата асистентът на Саутгейт без да иска загатна каква е идеята за стартовия състав на журналистите. Това извади на преден план темата дали медиите трябва да издават вътрешна информация, до която се доберат.

„За мен лично, ако запазите информация за себе си, може да ни помогнете. Защото в късните етапи на турнира, дано стигнем до там, останалите отбори вече ще са видели плановете ни. Но пък вие имате своя работа. Но ако може да ни помагате, може би трябва да го направите. До този момент медиите са страхотни с нас. Имаме добра връзка помежду си, но отборът ни все още е в процес на развитие“, коментира в тази връзка Кайл Уокър.  

Панама отново ще разчита на Роман Торес, който трябва да се възстанови от удар в лицето, получен в двубоя срещу Белгия. Наставникът на тима Ернан Дарио Гомес вероятно ще използва същия състав, които опита да изнерви Белгия.

Панама получи 5 жълти картона в първия си двубой, което е най-голямия брой от финала на Мондиала през 2010 година. Техният отбор е най-възрастният на турнира и има петима футболисти над 34 години. И най-важното са дългите странични хвърляния, с които Адолфо Мачадо ще притеснява защитата на Англия.

Срещата между Англия и Панама е първа от програмата на неделния състезателен ден и ще стартира в 15.00 часа на стадион "Нижни Новгород".