Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт беше бесен на медиите на Острова заради постоянното им ровичкане в състава. То даде резултат, който може да се окаже с лоши последици за "трите лъва" във втория мач от груповата фаза с Панама. 

Бдителен фотограф на вестник "Мирър" успя да хване момент, в който помощникът Стив Холанд държи схема с титулярния състав на тима срещу латиноамериканците. И после услужливо увеличи размера на снимката, за да изтекат в медиите плановете на Саутгейт. 

А от тях става ясно, че съставът ще е почти същият, както в дебютния мач на Световното срещу Панама. От сметките му отпадат само контузеният Деле Али и разочаровалият Рахийм Стърлинг. На мястото на втория дебют като титуляр на Световно първенство ще направи Маркъс Рашфорд. Тази изтекла информация вбеси селекционера. 

"Очевидно е просто, че всеки път, в който позволим на съперника да се възползва от наша слабост и да се запознае със състава ни 24 часа по-рано, е удар по националния отбор на Англия. Медиите имат избора дали да помогнат на тима, или да му навредят. Всички са наясно какво избраха те", заяви Саутгейт.