Легендата на българския футбол Христо Стоичков изуми фенове и анализатори с фаворита си за световен шампион. Той избра националите на... Мексико. А на Мондиала вече са се класирали тимове като Бразилия, Аржентина, Германия, Франция, Испания...

Стоичков се извини на Мексико за гола си в САЩ'94

Малко оправдание за избора на Камата е, че той си вади хляба в мексиканска телевизия, а освен това отговори на този въпрос пред мексикански журналисти. А и да не забравяме, че беше приет в Залата на славата на футбола именно в латиноамериканската страна. 

Стоичков бе приет в Залата на славата, макар и отдалеч

Напоследък бившият нападател на Барселона е доста ласкав в коментарите си по адрес на мексиканския футбол, като дори се извини на "ацтеките" за гола си в тяхната мрежа на 1/8-финалите на Световното първенство в САЩ през 1994 г. Той обяви, че такава просто е била работата му. А сега ги смята за фаворити за титлата. 

Скандал: Интриги изхвърлят Стоичков от Залата на славата

"Определено Мексико е сред фаворитите за титлата. Този национален отбор на страната е най-добрият в историята, така че определено трябва да погледне към трофея и това да бъде неговата цел."

"Погледнете нас, българите. Отидохме в САЩ преди 23 години с надеждата да вземем една победа. Паднахме от Нигерия в първия си мач, но после бихме Гърция, Аржентина, Мексико и Германия, за да завършим четвърти. Този отбор на Мексико има огромен опит и знае как да печели мачове", заяви Камата.