Легендата на българския футбол Христо Стоичков беше официално приет в "Залата на славата на футбола" в мексиканския град Пачука.

Камата не успя да присъства на церемонията по награждаването, тъй като не е получил разрешение за това от телевизионния канал, за който работи - "Унивижън". Информацията бе потвърдена от изпълнителния директор на Организационния комитет на събитието - Антонио Морено.

Скандал: Интриги изхвърлят Стоичков от Залата на славата

Смята се, че решението на "Унивижън" се дължи на факта, че местният футболен клуб Пачука, който е домакин на събитието, е един от трите, които са в открита война с въпросната телевизия. Отборът се смята за ощетен от разпределението на средствата от телевизионните права, а също така се разбунтува срещу решение на "Унивижън" да насрочи негов мач за Купата на Мексико само часове след важна битка в една от континенталните надпревари. 

Въпреки, че не присъства на събитието, носителят на Златната топка от 1994 година благодари за признанието, а също така поднесе и своите извинения на мексиканците за мача между България и Мексико на осминафиналите на световното през 1994 година в САЩ.

"Това е огромна гордост за мен, за моите приятели, за моето семейство, за треньорите ми, които имаха доверие в мен, че мога да играя футбол. Извинявам се за попадението ми на Мондиала в Америка. Поздравявам всички, които бяха приети в "Залата на славата". Те са едни от най-добрите в света", каза Стоичков във видео обръщение към присъстващите.

Иначе 11 бивши футболисти бяха приети в "Залата на славата". Сред тях са бившият съотборник на Камата в Барселона - Хосеп Гуардиола, бившите мексикански национали Алберто Гарсия Аспе и Рамон Рамирес, трикратният носител на Копа Америка с Уругвай Енцо Франческоли и световният шампион с Аржентина от 1986 година Хорхе Валдано.