Не само звездата Кристиано Роналдо, а всички футболисти на Португалия ще се помъчат да забравят колкото се може по-скоро тежкото 0:3 от Холандия, което европейският шампион претърпя в понеделник. Контролата в Женева се превърна в истинско шоу на „лалетата”, а големият лидер на иберийците предложи само една фрапиращо нелепа симулация за дузпа. Това обаче не бе единственият негативен миг за него. Всъщност за първи път през сезона 5-кратният носител приключи мач без нито един изстрел на сметката си.

Най-смешната симулация на Роналдо

33-годишният играч остана в игра до 68-ата минута, като малко преди смяната си бе обект на радост от двама нахлули на терена привърженици. Първият от тях разцелува футболиста, докато вторият просто поиска прегръдка от идола си.

Момчетата на Роналд Куман пък заслужават само похвали за начина, по който неутрализираха най-сериозната заплаха за вратата на Яспер Силесен. Роналдо показа невероятна форма в предишните си 9 мача на клубно и национално ниво, разписвайки се във всеки един от тях. Той вкара 4 попадения срещу Жирона точно преди паузата на националните отбори, а в проверката срещу Египет сам донесе обрата до 2:1 с два късни гола в продължението на срещата.

Кристиано ще се завърне в действие за Реал Мадрид тази събота, когато шампионът на Испания гостува срещу Лас Палмас в  Ла Лига.