В края на миналата година медии от всяка точка на света се надпреварваха да пророкуват бъдещата раздяла между Лео Меси и Барселона заради неподновения договор на аржентинеца. В същото време се предричаше и краят на кариерата му за националния отбор. 

В края на кампанията гениалната десетка реши да хвърли яснота върху плановете си във футболната кариера и дали наистина има планове да напуска Барса и Аржентина. И отговорът е категорично "не".

"Имам две футболни любови в живота си - Барселона и Аржентина. Това са моите страсти, с което предполагам, че отговарям на въпроса", заяви Меси пред TyC Sports и говори по-подробно за кариерата си при каталунците. 

"По никакъв начин не съм изкушен да напусна Барса. Няма как да се чувствам по-добре на друго място по света. Това е най-добрият отбор в света и всяка година се боря с него да спечеля абсолютно всичко."

"Няма нужда да ходя където и да било по света, за да се доказвам. Това е най-добрият град в света, най-красивият. Семейството ми се е устроило тук, децата си имат приятели и нямам намерение да променям обстановката за тях", заяви Меси.