Мнозина се надяваха да видят голямата шведска звезда Златан Ибрахимович на едно последно голямо първенство. Надежда за това им даде самият той, като обяви, че е готов да играе за "тре крунур" на Световното в Русия през лятото. 

Но селекционерът на скандинавците Яне Андерсон звучно тръшна вратата на отбора под носа на големия нападател. Той обяви, че в сметките му няма място за него, защото вече веднъж се е отказал от представителния тим. 

"Златан се отказа от националния отбор вече веднъж. Това се случи след Европейското първенство и аз уважих решението му. Щом е решил да остави отбора, не мисля, че има право да се връща пак в него."

"При всички положения, той не ми се е обаждал, за да обсъждаме такава тема. Но дори и да го направи, категорично не попада в сметките ми за Световното първенство", заяви Андерсон пред "Кикер". 

Ибра е най-добрият реализатор в историята на шведския национален отбор и в момента прави чудеса с екипа на Лос Анджелис Галакси в Мейджър Сокър Лийг. Очаква се той да спре с футбола, когато изтече договорът му с американския клуб в края на 2019 г. Тогава Ибра ще е на 38 години.