Легендата Диего Марадона беше атракцията по трибуните на това Световно първенство. Той се радваше и страдаше със своята Аржентина и не се свенеше да го прави и по най-експресивния начин. Затова беше и постоянно търсен събеседник от медиите. 

След отпадането от Франция на 1/8-финалите на Световното първенство великият Диего беше жесток към отбора и го разсипа от критики. А мнозина изтълкуваха думите му като индиректен призив към звездата Лео Меси да стяга багажа и да не се завръща в селекцията. 

"Много се говори, че Диего Симеоне ще е новият селекционер и наследникът на Хорхе Сампаоли. Аз обаче съм категоричен, че тези играчи не заслужават Симеоне. Този национален отбор трябва да се изрине от основи, да се реконструира от нулата и да се построи всичко от основата до върха."

"Нагласата за следващия селекционер трябва да е да залага само на младите играчи. Трябва пълна промяна", заяви Дон Диего и макар никъде да не спомена името на Меси, веднага започнаха анализите, че има предвид именно него, защото другите ветерани над 30 години вече обявиха оттеглянето си. 

През годините Меси постоянно е бил сравняван с Марадона, а легендата на Аржентина винаги е отговарял дипломатично на това. Но сега изглежда критиките му са насочени именно към именития му сънародник.