Аржентина отстъпи на Франция в спиращ дъха 1/8-финал на Световното първенство, а цялата страна е в траур. Освен мечтите на феновете за световна титла, до голяма степен великият Лео Меси се прости с надеждите си да триумфира с този най-значим трофей. 

И този провал съвсем логично отприщи мъка и в медиите. Водещите издания в страната "Оле" и "Кларин" излизат с почти еднакви заглавия: "Мечтата приключи: Франция ни изхвърли от Световното". 

В страната разкъсват от критики селекционера Хорхе Сампаоли, защото не е успял да използва умело силните страни на Меси. А "Кларин" пуска анкета дали звездата на Барселона ще участва и на следващото Световно първенство в Катар през 2022 г. Повечето фенове в Аржентина са уверени, че това няма да се случи, макар че анкетата е с край до утре. 

И докато Аржентина е в траур, съседите от Бразилия са жестоки в подигравките си. Най-леката от тях е на водещото издание "О Глобо", което показва снимка на плачещия Меси и заглавие "Чао, Чао, Чао" с добавка "Меси, Купата е мираж".