Отборът Северна Ирландия ще даде абсолютно всичко от себе си, за да отстрани Швейцария в мач-реванш от баражите за класиране не Световното първенство в Русия догодина.

Селекционерът Майкъл О'Нийл сподели, че дузпата, която бе реализирана във вратата на отбора му през първия мач не е оказала влияние на психиката на отбора, въпреки че бе много дискусионна. Според него островитяните имат нужда да подобрят някои от техническите компоненти на играта по време на оставащите 90 минути.

"Имаше много емоции в съблекалнята веднага след края на мача, но това е в миналото. Отборът се възстанови добре, гледахме няколко пъти първия мач и сме си извадили нужните поуки. Има върху какво да работим, направили сме го и се надяваме да го затвърдим във втория ни мач. Трябва да се подобрим във владеенето на топката и да окажем по-сериозна преса върху Швейцария, за разлика от мача в Белфаст. Знаем, че като гости това би било по-трудно, но класиране на световно първенство не е лесно. Отдавам заслуженото на противника в първата среща, но смятам, че ние може да играем много по-добре от това, което показахме.

След като отборът на О'Нийл бе в серия от пет поредни мача без да допусне гол, сега е в позицията си на три загуба от последните три мача. Северна Ирландия ще се опита да се класира на Световно първенство за пръв път от 1986 година.