Селекционерът на Северна Ирландия Майкъл О'Нийл беше крайно разочарован от съдийството на първия бараж с Швейцария. То беше решено от много спорна дузпа в полза на "кръстоносците", а специалистът директно обяви, че такава е нямало. Ето какво сподели той:

"Не беше дузпа, топката удари Кори Еванс в гърба, той сложи тялото си на пътя на топката. Съдията просто обаче не го видя. Аз бях изненадан в този момент, това беше наистина лошо решение на рефера."

"Мисля, че можем да играем по-добре. Швейцария е много добър тим, това не може да не им се признае. Имаше и други моменти. Влизането срещу Стюарт Далас беше за червен картон, а дадоха само жълт картон на съперника."

"Можехме да се справим по-добре преди ответния мач с Швейцария, но сега трябва да се справим и с гнева у момчетата. В съблекалнята се вижда, че са разочаровани, чувстват се ощетени, но са готови да се борят в неделя."

"Кори Еванс получи жълт картон и няма да играе в реванша, но той не е виновен -дузпа нямаше. Загубихме мача, но още не сме приключили. Стана равностоен мач, особено през второто полувреме. Момчетата работеха много усилено", заяви О'Нийл.