Роднините на сръбския национал Душан Тадич реагираха доста пламенно на инцидента с него по време на мача срещу Уелс от световните квалификации за Мондиал 2018 в зона „Европа“. Мнозина от близките на футболиста са съжалили, че не са били на стадиона, за да могат лично да отмъстят на Нийл Тейлър за шута в лицето на Тадич.

Инцидентът се случи в 35-ата минута на срещата, като бранителят на Уелс в опит да отнеме топката от играча на Саутхемптън го нацели право в носа. В резултат раната започна да кърви обилно, като не е пресилено да се каже, че Тадич почти се давеше в собствената си кръв. Медиците на Сърбия все пак овладяха ситуацията и след няколкоминутни усилия върнаха Тадич на терена.

Не толкова спокойно обаче е било в дома на играча на Балканите, ако се вярва на неговия баща Петър. „Тежко е да гледаш собственото си дете да лежи в локва от кръв“, коментира той. „Неговата майка Мария обикаляше из къщата и плачеше. Не можех да успокоя. Накрая се наложи да й дам хапче.“

„Моите внуци Василие и Велико реагираха като момчета и казаха, че тръгнат за Уелс, за да набият Тейлър“, продължи с разказа Петър Тадич.