Уелс и Сърбия завършиха 1:1 в световна квалификация от група D, играна в Кардиф.

Домакините определено са тези, които ще съжаляват повече, защото до самия край водеха в резултата, а бяха и по-добрият отбор на терена. Попадение на Александър Митрович обаче изравни резултата и позволи на "плавите" да останат с 2 точки пред Уелс в класирането на групата.

Мачът започна равностойно, но гостите бяха тези, които първи стигнаха до добри положения за гол. Първото такова бе в 16-ата минута, когато Бранислав Иванович надскочи всички в наказателното поле и стреля с глава, но топката бе спасена от Нийл Тейлър на голлинията.
Малко след това пък Душан Тадич стреля опасно, но Ашли Уилямс изби с глава.

Все пак домакините успяха да отбележат първия гол в мача. В 30-ата минута островитяните се възползваха от грешка в отбраната на съперника, Матия Настасич задържа топката по-дълго от необходимото и тя му бе отнета от Хал Робсън-Кану отдясно, той на свой ред веднага намери Бейл, който с чудесен изстрел от границата на наказателното поле вкара за 1:0.

2 минути по-късно Уелс можеше да вкара и втори гол, но ударът с глава на Робсън-Кану мина на сантиметри от страничната греда.

Тежък удар в главата получи Тадич, който бе ударен с крак от Нийл Тейлър, заради което асът на Саутхемптън бе облян в кръв.

В самия край на първата част Неманя Матич опита да изравни с тежък изстрел извън наказателното поле, който обаче бе блокиран от Уейн Хенеси.

Почти цялото второ полувреме премина в равностойна игра и без особени положения пред двете врати. Последните минути обаче бяха доста интересни.

В 84-ата Гарет Бейл пропусна златен шанс да реши всичко. Той получи добра топка отдясно в наказателното поле и стреля добре към далечния ъгъл, но топката срещна гредата.

Още в ответната атака пък сърбите съумяха да стигнат до скъпоценното изравняване. Антонио Рукавина центрира отдясно, а Александър Митрович успя майсторски да насочи топката с глава. Тя удари гредата, след което влезе във вратата за оказалото се крайно 1:1.

В другите мачове от групата Австрия загуби с 0:1 от Ирландия, а Грузия и Молдова завършиха 1:1.

В класирането лидер е Ирландия с 10 точки, следвани от Сърбия с 8 и Уелс с 6. Австрия е на четвърто място с 4, Грузия е с 2, а Молдова с една.