Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт призова сънародниците си да се отдадат на голямо парти, след като отборът стигна до полуфиналите на Мондиал 2018. Англичаните надвиха с 2:0 Швеция в четвъртфинален мач в Самара. Хари Магуайър откри за „трите лъва”, а Деле Али оформи крайният резултат.

„За мен е невероятна привилегия да съм селекционер на Англия. Цена всеки един, който работи в този отбор, а и който е работил преди нас тук. Всички сме отговорни отборът да стигне толкова напред. Преди старта на мача искахме да останем тук поне още една седмица. Горд съм с момчетата и целият щаб. Работата, която върши досега е чудесна. Играхме срещу опонент, който обликът му е ясен. Швеция играе много здраво и се възползва от всяка грешка на опонента. Трябваше да ги сведем до минимум и съумяхме да го направим. Виждаме един английски отбор, който е много млад и израства много по време на мачовете. Имаме успехи, защото всички работим много здраво. В такава позиция сме, защото хора, като Тим Кейхил, Фил Джоунс, Дани Уелбек, Ник Поуп, както и Джак Бътланд са с чудесен характер. Те нямат достатъчното игрово време, но това е една от причините да се намираме тук. Задружни сме и няма място за претенции”, заяви Саутгейт.

„Всички, които сме във футбола трябва да бъдем обединени. Хората в Англия са щастливи. Гледаме видеа, чуваме се с близките ни и сме информирани. Днес е нужно да има голямо парти в страната ни, но не и за нас. Виждаме колко голяма е еуфорията във феновете, а това на нас ни стига”, продължи селекционерът.

„Джордан Пикфорд е прототип на съвременния модерен вратар. Броят на докосванията, които трябва да направиш с крака по време на мач, когато си вратар нараства неимоверно, а той се справя по повече от прекрасен начин. Направи критични спасявания, които ни донесоха успеха. За да успяваме, ние се нуждаем от такъв вратар”, завърши Саутгейт.