Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт изрази цялата си подкрепа към Рахийм Стърлинг, след като крилото на Ман Сити бе атакувано от медии и организации на Острова за новата му татуировка на крака. Крилото на Сити реши да си татуира М16 на десния крак, а определени групи от хора решиха, че по този начин футболистът с ямайски корени е лобист на използването на оръжия.

В последствие Стърлинг съобщи в профила си в Instagram, че рисунката има много по-дълбоко значение, от това, което хората смятат.

„Рахийм е много здрав характер. Той е фокусиран изцяло върху футбола. Имах добър разговор с него и смятам, че всичко е напълно в реда на нещата”, каза Саутгейт.

„Той знае, че има цялата подкрепа от наша страна. Той съзнава как някои хора приемат значението на татуировките. В моите очи те са поредния вид изкуство. Всяка, от които има строго индивидуално значение”, добави селекционерът на Трите Лъва.

„Не смятам, че е нужно такъв шум около това. Даже напротив. Трябва да се съберем и да тренираме активно за предстоящите важни мачове за отбора ни”.

Англия продължава своята подготовка за Мондиал 2018, като в събота на Трите лъва им предстои контрола с Нигерия.

„Няма да видите много промени. Трябва да видим в срещата кои играчи ще могат да играят на повече от една позиция без да изпитват затруднения”.

Англия е в група G, където ще мери сили с Белгия, Панама и Тунис.