Защитникът Осама Хаусауи в крайна сметка попадна в сметките на националния отбор на Саудитска Арабия за Световното първенство. Имаше съмнения дали титулярният капитан на състава е готов за окончателния списък от 23-има играчи, но селекционерът Хуан Антонио Пици реши да заложи на него. 

В сметките му обаче не попадна крилото Наваф ал-Абед. Той беше ключов играч за отбора по време на квалификациите и похода към финала на Шампионската лига в Азия с Ал-Хилал, но е контузен и не намери място в групата от 23-ма футболисти.

Вратарят Асаф Карни, защитниците Саед ал-Мовалад и Мохамед Яхлави, както и халфът Мохамед ал-Кувайкиби също останаха извън избраниците на Пици. Вместо това той включи в групата Фахад ал-Мувалад, Яхия ал-Шери и Салем ал-Досари, след като триото изкара четири месеца под наем в Леванте, Леганес и Виляреал.

В момента всички футболисти на Саудитска Арабия са с договори с отбори от местното първенство, като десетима от тях играят за шампиона Ал-Хилал.

Групата на Саудитска Арабия:

Вратари: Мохамед ал-Овайс (Ал-Ахли), Абдула ал-Майюф (Ал-Хилал), Ясер ал-Мосайлем (Ал-Ахли);

Защитници: Осама Хаусауи, Ясер ал-Шахрани, Мохамед ал-Бурайк, Али ал-Булаихи (Ал-Хилал), Мансур ал-Харби, Мотаз Хавсави (Ал-Ахли), Омар Хавсави (Ал-Насър);

Полузащитници: Салман ал-Фарадж, Абдула Отаиф, Абдулмалек ал-Хаибри (Ал-Хилал), Салем Ал-Досари (Виляреал, Испания), Хатан Бахебри, Хусейн ал-Мафхави, Абдула ал-Хайбари, Мохамед Кано (Ал-Шабаб), Яхия ал-Шери (Леганес, Испания), Тайсир ал-Джасим (Ал-Ахли);

Нападатели: Мохаад Ассери (Ал-Ахли), Мохамад ас-Сахлави (Ал-Насър), Фахад ал-Мувалад (Леванте, Испания).