Националният отбор по футбол на Перу продължава с чудесното си представяне в подготовката за Мондиал 2018. „Инките” надиграха с класическото 3:0 друг от участниците в турнира – Саудитска Арабия – и остават със 100-процентов актив в контролите си след приключването на квалификационния цикъл.

От началото на календарната година „червено-белите” победиха последователно Хърватия (2:0), Исландия (3:1), Шотландия (2:0), а сега също и „зелените соколи. Всъщност за последно хората на Рикардо Гарека загубиха на 16 ноември 2016 година (0:2 от Бразилия), а оттогава досега са в серия от 14 поредни срещи без поражение (в квалификации и приятелски срещи).

Контролата срещу Саудитска Арабия се игра пред почти 20 хиляди души на „Кибунпарк” в Санкт Гален, Швейцария, а още през първото полувреме две от звездите на перуанците направиха разликата.

Андре Карийо откри резултата в 20-ата минута. 26-годишният играч на английския Уотфорд реализира по красив начин с шут от границата на наказателното поле, който намери горния ъгъл на вратата – 1:0.

Четири минути преди почивката Перу удвои преднината си. Кристиан Куева комбинира с Едисон Флорес, който шутира по посока вратата на Абдула Ал Муаиуф. Вратарят се справи с този шут, но нямаше как да се намеси при добавката на оправдания само преди дни капитан на отбора Хосе Паоло Гереро – 2:0.

След паузата превъзходството на Перу си беше все така очевидно и прие формата на трети гол. Този път Андре Карийо центрира от фланга, а Гереро с глава стреля безкомпромисно в долния ляв ъгъл за 3:0.

Перу се намира в група С на Мондиал 2018 заедно с отборите на Франциия, Австралия и Дания. Саудитска Арабия пък е в група А с Русия, Египет и Уругвай.