Националният селекционер на Аржентина Хорхе Самапаоли говори преди важния сблъсък на гаучосите срещу Нигерия (26 юни). Той изрази мнение, че именно с него започва Световното за неговия тим. Специалистът добави, че неговите възпитаници трябва да играят със сърце.

Припомняме, че финалистът от Мондиал 2014 започна много колебливо в Русия. Меси и компания направиха равенство 1:1 с Исландия в първия си двубой, а във втория допуснаха тежка загуба от Хърватия с 0:3. Така оставането в надпреварата е заложено на карта и всички надежди лежат върху сблъсъка с нигерийците.

„Срещата ни с Нигерия е с особена важност, защото с нея можем да се класираме за осминафиналите. Много атрактивен мач и за двата състава“, започна Сампаоли.

„Беше трудна седмица след поражението ни от Хърватия. Тази загуба ни рани, защото ни постави в зависимост от Нигерия и ни задължава за успех в последния ни сблъсък. Откакто загубихме от хърватите мислим само за Нигерия“.

„Мисля, че знам какъв ще е съставът. Няма обаче да го кажа, защото още не съм го съобщил на футболистите. Имаме варианти. Това, което мога да кажа е, че утре започва Световното за Аржентина и ще се държим по друг начин. Трябва да играем със сърце“, добави Сампаоли.


Още по темата: 

Марадона: Меси не е виновен за нищо

Масчерано: Меси не може да ни вдигне сам