Звездата на националния отбор на Аржентина Лионел Меси се е покрил тотално и е крайно разочарован от изявите си на Мондиал 2018, споделя съотборникът му Хавиер Масчерано.

„Гаучосите” записват невероятно разочароваща кампания на Световното първенство в Русия, след като в две срещи записаха една загуба и едно равенство. Хиксът дойде в първия кръг срещу Исландия (1:1), докато Хърватия тотално разби амбициите на Аржентина, след като надделя с 3:0. Все пак, Меси и компания имат шанс да се измъкнат от група D, след като Нигерия надви Исландия и запази своите шансове за продължаване напред. По този начин нигерийците съхраниха и шансовете на Аржентина да прескочи групата, но това минава само след задължителен успех над африканската страна.

„Меси е човек като нас, но е страшно огорчен от развитието на срещите ни на Мондиал 2018. Трудно му е да се пренастрой и чувства голям дискомфорт. Лионел е човек, който иска да докаже на света, че не това е начинът, по който ние се борим за страната. Не се чувства добре, определено. Той не може да вдигне отбора сам. Не е способен просто”, сподели бившият му съотборник в Барселона.

„Албиселесте” се тресе от проблеми, след като медиите в страната съобщиха, че отборът не желае да бъде ръководен от Хорхе Сампаоли. Играчите желаят да бъдат ръководени от Хорхе Барачуга, а президентът на футболната асоциация на Аржентина Клаудио Тапия е провел среща с всички футболисти и целият щаб на Аржентина през уикенда в Русия.