Защитникът на Реал Мадрид Серхио Рамос се прицели в рекорд, принадлежащ на бившия му съотборник Икер Касияс. Стражът, който в момента се подвизава в Порто, е рекордьор по участия с екипа на Испания - 167, но може да бъде задминат от футболиста на "белите" в съвсем скоро време. Рамос би трябвало да направи 150-ия си мач с "Ла Роха" в контролата срещу Германия в петък.

Един от символите на Испания обяви края с "ла фурия"

"Истината е, че мачът ми под номер 150 с фланелката на Испания срещу Германия ще бъде много спациален. Няма нищо по-хубаво от това да представяш страната си. Докато нося шампионския дух и все още съм нужен, ще продължа да играя за Испания. Бих се радвал, ако се превърна във футболиста с най-много мачове за националния тим, но това няма да е никак лесно", сподели Рамос. 

Рамос коментира факта, че в настоящия отбор на "Ла Роха" има повече играчи на Реал, отколкото на Барселона.

Серхио Рамос получи страхотен подранил подарък за рождения си ден

"Поколенията се менят. Футболът ни носи нови играчи и сега Реал има повече футболисти в националния от Барселона. Преди това Барселона пък разполагаше с повече. Добре е за испанския футбол, че може да се разчита и на играчи от други клубове като Валенсия и Виляреал", каза централният бранител.