Един от хората, донесли най-голяма радост на испанските фенове, обяви скорошния край на кариерата си с националния отбор. Това е халфът на Барселона Андрес Иниеста. 

Полузащитникът, който през май навършва 34 години, за последно ще носи екипа на "ла фурия" по време на световните финали в Русия това лято. Това обяви самият той в интервю. 

"Съдейки по настроението и чувствата си в момента, на Световното ще са последните ми изяви с националния екип. Нямам нужда повече да съм в този отбор. Не искам да съм пак на място, на което вече дълги години съм бил", обяви Иниеста. 

Най-голямото му и запомнящо се постижение с екипа на Испания беше голът на финала на Световното първенство в Южна Африка преди 8 години срещу Холандия, с който донс първата и засега единствена титла на страната от най-престижния футболен форум. 

Иниеста има 123 мача до момента за "ла фурия", като това му отрежда 5-та позиция във вечната ранглиста по брой мачове. Пред него са само Икер Касияс, Серхио Рамос, Андони Субисарета и Шави Ернандес.