Такова бе настроението в Белгия, когато феновете видяха попадението на Аднан Янузай, което осигури първото място в група G на Световното първенство.

Следователно на 1/8-финала, в понеделник, „червените дяволи” ще спорят с Япония, а при успех следва двубой с Бразилия или Мексико за място сред най-добрите 4 в Русия.

Амбицията на феновете обаче е много по-голяма!

„Не сме щастливи, защото още не сме спечелили финала. Когато го направим ще сме доволни. Обичаме Русия, обичаме я.

Това  бяха Б отборите, но мачът ми хареса. Посрещнаха ни много топло в Русия.”

От своя страна английските фенове също са доволни от случилото се в срещата.

„Въпреки загубата днес Англия ще триумфира. Може би сега ще имаме по-лесен път, може би това беше планът. Затова платихме толкова пари, за да подкрепим отбора по пътя му. Това е инвестиция.”

Имаше и такива, които намират друга гледна точка към положителното в поражението.

„Страхотен резултат за Англия. Сега ще останем в Москва, вместо да ходим до Ростов, така че фантастично.

Мачът не бе кой знае какво. И двата тима продължават, почиваха някои основни играчи и нямаше излишни рискове. Много добър резултат за Белгия – те са непобедени, но няма да ви лъжа, радвам се от получилия се резултат”.

Както вече стана дума при определено стечение на обстоятелствата Белгия може да се окаже в спор за място в четворката с Бразилия, въпреки първото си място в групата. Подобен мач ще бъде истинско изпитание за потенциала на белгийския национален отбор.

„Беше малко бавно в началото, не видяхме най-висококачествения футбол, но съм доволен защото видяхме хубав гол.

Не задължително това е добър резултат, предвид следващите ви мачове.

Не бих казал. Може да играем срещу Бразилия на 1/4финал така че това би било страхотен мач. Тогава ще можем истински да оценим колко струва това поколение на Белгия.”