Играчите в националния отбор на Франция са решени да не повтарят грешките от финала на Евро 2016 в неделя, когато срещат Хърватия във финала на световното първенство по футбол.

Французите влизат като абсолютен фаворит в мача с балканския тим, но бяха такъв и срещу Португалия преди две години, когато отстъпиха с 0:1 на "Стад дьо Франс" пред "мореплавателите".

"Наясно сме със ситуацията и не искаме по никакъв начин да повтаряме грешките, които направихме преди две години. Искаме да играем и да дадем всичко от себе си, за да спечелим купата", каза Погба.

"На европейското първенство смятахме, че всичко ни е в кърпа вързано и тогава нагласата ни беше различна от сегашната. Няма да ви лъжа, че когато победихме Германия преди две години, смятахме, че сме победители, защото за нас това бе финалът. Но сега знаем какво е да паднеш на финал и не искаме това да се повтаря по никакъв начин", обяви Погба.
"Срещу Португалия мислехме още преди мача, че сме спечелили. Това сега няма да се повтори", каза още халфът на Манчестър Юнайтед.

Погба обаче призна, че е впечатлен от начина, по който играе Хърватия и от обратите, които успя да сътвори срещу Дания, Русия и Англия, за да се класира за фианала.

"Хърватите имаха много труден мач, защото бяха назад в резултата, но те са много устойчиви психически. Предстоят ни 90 минути, в които двата тима ще решат титлата. Ние не смятаме, че сме фаворити. От началото на турнира играем по един и същ начин и знаем, че нашата сила е в единността. Преследваме целта си и ще направим всичко, за да я постигнем. Знаем обаче, че Хърватия е в отлична серия и също иска да спечели. И те искат да имат звезда на екипите си, но и аз също искам. Хърватия не е само Модрич, Манджукич, Ракитич или Перишич. Защитниците им са невероятни, така че няма да се съсредоточаваме върху това да пазим само Модрич. Нашият план е да спечелим мача", завърши Погба.