Ръководството на Ювентус е готово да пусне своето крило Марко Пяца под наем във Фиорентина, ала само ако сделката се случи при условията, които италианският шампион ще постави. Най-важното от тях е задължението за откупуване, което би възникнало за „виолетовите” при фиксирана цена от 20 милиона евро.

Хърватски национал от Юве отново хваща пътя

Хърватинът прекара втората половина от сезон 2017/2018 под наем в Шалке 04, за да играе по-редовно и да се добере до място в националния тим на родината си за Мондиал 2018. Пяца не постигна особен успех в първата част от заданието, но пък наистина се нареди сред 23-мата избраници на селекционера Златко Далич.

Изглежда обаче в Торино няма място за него. 23-годишният футболист задължително ще търси изходящ трансфер. Според „Ла Република” Фиорентина е много близо до сделка с Ювентус. „Бианконерите” твърдо настояват, че споразумението ще бъде з 1-годишен наем, след който „виолетовите” трябва да откупят играча за 20 милиона евро.

Флорентинци, които са известни с търпението си към младите играчи, пък са предложили на Пяца 4-годишен договор при годишна заплата от 1,5 милиона евро.