Хърватският национал Марко Пяца е помолил управата на Ювентус да му разрешат да премине във Фиорентина. Изборът на хърватина определено интересен, като се има предвид колко сериозна е враждата между феновете на двата клуба.

Вестник „Кориере дело спорт” твърди, че Пяца, който изкара втората половина от сезон 2017/2018 под наем в Шалке 04, е отказал категорично да отиде във Валенсия като част от сделката, която иначе би осигурила привличането на Жоао Кансело за торинския гранд.

Причината за това е, че Пяца има желание да рестартира кариерата си в калчото като играч на Фиорентина. Според „Кориере дело спорт” треньорът на флорентинци Стефано Пиоли „високо цени” хърватският флангови играч и смята да го използва в атакуващ тризъбец заедно с Федерико Киеза и Джовани Симеоне.

Единственият начин на този етап Пяца да се озове на „Артемио Франки” минава през договор за наем, в който ще фигурира опция за откупуване и такава, която позволява на Юве да си върне играча на преференциална цена.

Пяца имаше трудности да остави по-ярка следа в Шалке. Той изигра само 7 мача за „кралско сините”, но това не му попречи да попадне в списъка с 23-ма играчи на Хърватия за Мондиал 2018.