Селекционерът на Колумбия Хосе Пекерман бе във възторг след победата с 3:0 над Полша, която върна изцяло шансовете на тима за продължаване напред.

"Играехме с напрежението, че трябва да победим. И двата отбора тъкмо бяха загубили, така че нямаше място за грешки. Поехме изцяло тази отговорност, но с красива игра и креативен футбол. Отборът игра като едно и футболът произлезе от това единствено. То доведе до голове и сега имаме добра позиция в това Световно първенство", заяви Пекерман.

"Трябва да разберем какво е футболът, какви са турнирите. Просто трябва да забравям всякакви прибързани оценки и предразсъдъци, които може да имаме. Играчите често зависят от това как са играли в последния си мач. Зависи и от специфичните предизвикателства в един мач. Трябва да погледнеш съперника, има толкова много фактори. Затова мисля, че Колумбия е израснала много, моите играчи са самокритични, те са настроени за битка, амбициозни са. Могат да преодолеят трудностите и ни дадоха надежда."

Пекерман не спести и силни думи за капитана Фалкао: "Мисля, че (голът на Фалкао б.р.) е една от големите радости, които получихме тази вечер. Той е символ на националния отбор, символ на колумбийския футбол. Винаги се надяваме, че може да вкара и може да бъде здрав като в мача тази вечер. Искаме да му помогнем като отбор, за да може да покаже всичките си качества и да заблести. И мисля, че фактът, че днес вкара бе изключително важен не само за днешния мач, но и за бъдещите мачове."

Селекционерът на Полша след 0:3 Мачът беше равностоен