Президентът на Италианската футболна федерация Карло Тавекио, който вчера подаде оставка, е бил обвинен в сексуален тормоз. С тази новина излезе „Ла Стампа”.

Шефът на италианския футбол все пак хвърли оставка

Недолюбваният бос на футбола в Италия се оправда с Вентура

74-годишният управник се отказа от длъжността си след историческия резил, който „скуадра адзура” записа само преди дни. Италианците за първи път от 60 години не успяха да се класират за Световното първенство, като загубиха баража срещу Швеция с общ резултат 0:1.

Тавекио, очевидно под натиска на общественото мнение, промени първоначалното си намерение и оваканти позицията. Сега обаче това няма да бъде единственият му проблем. „Ла Стампа” твърди, че неназована жена е обвинила боса в сексуален тормоз. Единственото, което изданието споменава за нея, е, че тя също е спортен ръководител. Дамата твърди, че е посетила Тавекио в неговия офис, за да обсъдят работни дела, когато той е дръпнал завесите и опитал да я докосне. Потърпевшата твърди, че това не е изолиран инцидент  и се е повтарял систематично през времето.

Жалбата й вече е заведена пред прокуратурата в Рим. „Ла Стампа” твърди, че тя е подкрепена с видео и аудио записи, които да потвърдят казаното от потърпевшата.

Дотук Тавекио беше с чисто съдебно минало и никога не е бил обвиняван в извършването на каквото и да е престъпление. На Апенините обаче припомнят, че по време на предизборната си кампания той си позволи да прави расистки коментари спрямо тъмнокожите футболисти, а след избирането си имаше и случай, в който той си позволи да прави антисемитски и хомофобски изказвания.