Президентът на Италианската футболна федерация Карло Тавекио за пореден път показа, че не смята да уважи призивите да подаде своята оставка. Босът отказа да поеме вината за отпадането на „скуадра адзура” в баражите за Мондиал 2018 и посочи уволненият вече селекционер Джампиеро Вентура като причината за историческия срам.

Анчелоти иска реформа, иначе не се захваща с Италия

За първи път от 60 години насам ще гледаме Световно първенство по футбол без участието на италианците, които бяха елиминирани от Швеция с общ резултат 1:0 в двата плейофни мача.

„Провалът се дължи на изцяло технически причини. Той (Вентура – б.р.) взе тотално грешни решения по отношение на състава. Вината е на треньора”, отсече Тавекио в интервю пред Le Iene, което тепърва ще бъде излъчено на Апенините.

Анчелоти има причина да държи Италия в неведение

Естествено, интервюиращият веднага контрира, че тъкмо Тавекио бе човекът, който избра да назначи Вентура. „Знам. Не съм спал от 4 дни. Дори когато опитвам, се будя”, коментира футболният ръководител.

„Трябваше да използваме по-дребничките футболисти срещу тези шведски гиганти, да държим топката на земята. Вместо това тези играчи останаха на пейката. Стартовият състав беше тотално сбъркан”, допълни Тавекио.