Заплахите от страна на Палестина принудиха Аржентина да отмени планираната за последна контрола преди Мондиала срещу Израел, пише El Mundo. От федерацията на „гаучосите“ взеха решение спарингът, който трябваше да се проведе на 9 юни в Йерусалим, да не се състои.

Припомняме, че неотдавна президентът на футболната федерация на Палестина Джибрил Раджуб призова голямата звезда на аржентинците Лионел Меси да не играе в тази контрола, а всичко е провокирано от тлеещия с години конфликт между двете страни.

В последствие се появи идея да бъдат изгаряни фланелки и снимки на петкратния носител на „Златната топка“, в случай, че той се включи в спаринга. В крайна сметка враждебната кампания осуети провеждането на мача. От съображения за сигурност двубой няма има.

Селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли настоява тимът да изиграе още един спаринг преди началото на Мондиала. В момента аржентинците са в Барселона и продължават подготовката си. 

Световното започва на 14 юни и ще продължи до 15 юли. Меси и компания са в група D, заедно с Исландия, Хърватия и Нигерия. 


Още новини: 

Масчерано с рекорд преди началото на Мондиала

Палестинците молят Меси да не играе в контролата срещу Израел