Английският национал Дани Уелбек отправи косвена забележка към мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо. Футболистът на Арсенал отбеляза, че неговият съотборник в „трите лъва” Маркъс Рашфорд в момента бере ползите на свободната роля, която му е предоставена на терена.

Нападателят на „червените дяволи” блесна с изключителен гол в контролата срещу Коста Рика (2:0) и дни преди преди началото на Мондиал 2018 изглежда като един от най-острите футболисти на Англия. Това е в рязък контраст с отминалия сезон 2017/2018 на клубно ниво, където талантът бе принуден да се задоволи с ролята на резерва предвид консервативната тактика, която Моуриньо изповядва.

„Харесва ми да тренирам заедно с Маркъс. От мачовете си срещу него във Висшата лига съм наясно с качествата, с които е надарен, а в четвъртък той беше брилянтен в мача срещу Коста Рика”, коментира Уелбек, който през 2014-а напусна Юнайтед.

„В Англия той има свободата да играе. Мениджърът му каза да излезе и да бъде свободен, да изразява себе си. Чисто като структура нашият тим знае какво трябва да върши на терена, така че когато някой се озове на изгодна позиция има много опции.”

„Рашфорд е на – колко – 20 години. У него има много младежки ентусиазъм. Смятам, че в онзи мач той сновеше по целия терен. В същото време той е много зрял. Определено знае как да използва тази своя енергия. Маркъс има качествата да окаже влияние върху всеки един двубой”, заключи Уелбек.

Още по темата:

Легенда на Юнайтед счита Алексис Санчес за тотален минус

Франк де Бур: Срамота е Рашфорд да играе в тим на Моуриньо

Моу очаква Рашфорд и Погба да останат в Юнайтед